Известие

Collapse
No announcement yet.

Резервоара образува вакуум

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Резервоара образува вакуум

Здравейте колеги,
    От две-три седмици съм горд собственик на една сива торинска красавица. Много, ама много и се кефя .... пу да не и е уроки ...

Забеляазвам само едно нещо, което ме притеснява - резервоара ми образува вакуум и при всяко зареждане въска здраво.... Дайте съвет от какво се случва това и голям ли ми е проблема.... как се оправя тая работа .... мислех си може ли да даде влияние - примерно да почне да прекъсва ....

Благодаря ви предварително[/b]
    Alfa Romeo 146, 1.4TS, '98

Брато всичко е наред. Притеснявай се ако не съска.Това е вакум които се получава при засмукване на бензиновите пари от резорвата. Карай и не се притесниавай. Виж има тема по въпроса.
    Alfa Romeo 146/1.4 TS

Comment

Споко, и при мен е така... Някой казват, че не трябва да се получава вакуум ако ти сработва вентилацията на резервоара, но аз не мисля че е проблем. Все пак резервоара е пластмасов и е еластичен, пък и като се покара малко около 7к оборота на т'ва излишното гориво му се завива света докато иде до рейката и обратно

AR 145 QV '97

Comment

сори за офа ама
        @Oggo
        .... що торинска бре, не е ли миланска
        мен Милано по ме кефи ....
        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Абе и от Ливорно да е нали е Алфа.Честита колега

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Честито колега! И много да те радва

И при мен прави вакум... един уж разбирач на италянски возила каза, че е добре и нямало проблем

Като не искаш вакум не я зареждай и не я караи... тъй ми каза човека

Поздрави
            ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

ако си изчистите вентилацията на резервоара вакум няма да има
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Благодаря ви за мненията. Поуспокоихте ме ....

Tinoto:
                .. що торинска бре, не е ли миланска
                мен Милано по ме кефи ....

Щото от там е вкарана..... иначе и мен Милано повече ме кефи .... нищо, че централата е в Торино...

Comment

Хехе жив и здрав да си ми
                  и колицата ти и само усмихнати и безаварийни с нея
                  ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Добре де, вакуума в резервоара /когато го има/ не затормозява ли бензиновата помпа? И ако "да" то не е толкова за подценяване.
                    Как се оправя вентилацията на резервоара, че не намерих тема?
                    Аlfa Romeo 156 16V 1.6 Twin Spark...

Comment

Първоначално публикувано от Raddo
                      Добре де, вакуума в резервоара /когато го има/ не затормозява ли бензиновата помпа? И ако "да" то не е толкова за подценяване.
                      Как се оправя вентилацията на резервоара, че не намерих тема?
                      Всъщност се оказва май, че не е вакуум, а налягане ....
                      Последният път, когато зареждах развъртайки капачката изфъстя здраво и направо изплю леко бензин ....
                      Стрелката и лампата за горивото си има собствено виждане във всеки един момент.....
                      Но както и да е ...... проблема е във вентилацията на резервоара и ако някой е имал подобен проблем да споделя ....
                      Имало некви изпарители с въглени ..... и тем подобни - къде са и как се стига до тях ......

Comment

Имало некви изпарители с въглени ..... и тем подобни - къде са и как се стига до тях ......

* * *

Проверих навсякъде и остава да е в резервоара, задните седалки ще се свалят май...
                        Аlfa Romeo 156 16V 1.6 Twin Spark...

Comment

Първоначално публикувано от oggo
                          Всъщност се оказва май, че не е вакуум, а налягане ....
                          Последният път, когато зареждах развъртайки капачката изфъстя здраво и направо изплю леко бензин ....
                          Стрелката и лампата за горивото си има собствено виждане във всеки един момент.....
                          Но както и да е ...... проблема е във вентилацията на резервоара и ако някой е имал подобен проблем да споделя ....
                          Ето темата http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...asc&highlight=
                          в която е описана цялата история. При мен беше заминал клапана и го сменях с друг, не е оригиналния но поне спря да прави налягане.
                          Alfa Romeo GT 2.0 JTS
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS - ex
                          Fiat Brava TD100

Comment

Вентилацията на резервоара има нек'къв клапан и разширителен съд,които се намират(поне на 1.6боксер)в преден десен калник.Сваля се пластмасата над гумата.Много голям к.р е и е много завряно.Въпросния клапан е много скъп и затожа не го смених и наи-лошото е,че няма аналог(поне в Б-С)само на Бош са...
                            145 1.6boxer

Comment

Ето го въпросния разширителен съд ( филтър на бензиновите пари ).
                              http://i.data.bg/07/04/22/338282_orig.jpg
                              Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша

Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/

Comment

Working...
                              X